اگر شما هم در حال حاضر قصد، انجام پایان نامه را دارید. بهتر است قبل از انتخاب واحد و شروع به انجام پایان نامه، استاد های راهنما را بشناسید. همچنین راجع به کیفیت پایان نامه های دانشجویان او تحقیق کنید. وجود استاد راهنما، برای شروع به انجام پایان نامه بسیار مهم و حیاتی است. به این دلیل که او یک راهنما و مسیر قوی و اصلی برای انجام پایان نامه شما است. ما در این مقاله قصد داریم شما را با استاد راهنما و کمک های او در انجام پایان نامه، آشنا کنیم.
شناخت استاد راهنما
استاد راهنما برای رسیدگی به مشکلات و راهنمایی تعداد مشخصی دانشجو، به منظور انجام پایان نامه، از سوی رئیس دانشگاه انتخاب شده است. او جزو هیئت علمی دانشگاه هم هست. او علاوه بر تحصیل در دانشگاه، به دانشجویان پایان نامه هم کمک میکند.
وظایف استاد راهنما در انجام پایان نامه
با دانستن وظایف استاد راهنما، میتوانید تشخیص دهید که استاد راهنمای خود را چگونه انتخاب کنید.
- کمک به شما برای انجام پروپوزال پایان نامه، کمک به اصلاح اشتباهات شما در انجام پایان نامه و خواستن گزارش کار شما در راستای انجام پایان نامه از وظایف استاد راهنماست.
- او باید شما را در زمینه های مختلف، تایید گرفتن پایان نامه و نحوه برخورد در طول انجام پایان نامه راهنمایی کند.
- استاد راهنما باید بتواند به شما کمک کند، تا بتوانید موضوع مناسبی برای پایان نامه خود انتخاب کنید و راجع به آن تحقیق کنید.
- او باید به شما برنامه زمانی را پیشنهاد دهد، که با توجه به آن بتوانید مراحل مختلف پایان نامه را کامل کنید.
- باید دسترسی دانشجویان به او آسان باشد. برای حل سوالات و مشکلات به وجود آمده در روند انجام پایان نامه
- برگزاری جلسات منظم برای دانشجویان به منظور پیگیری روند کار دانشجویان
- بررسی کار انجام شده دانشجویان، به صورت مکتوب برای اطمینان از روند کاری دانشجویان
- استاد راهنما باید در صورت کند بودن روند انجام پایان نامه دانشجو، به صورت کتبی او را راهنمایی کند. در صورت جلو نرفتن کار دانشجو در زمان کافی، آن را به اطلاع امور مربوطه برساند.
- نظارت سازمان های مربوطه برای انجام پایان نامه دانشجویان را بررسی و رسیدگی کند.
- اگر دانشجو در مرحله ای از انجام پایان نامه، به مشکل برخورد کرد،او را توجیه کند.
- اگر دانشجو قصد استخراج مقاله، از درون پایان نامه را دارد، او را کاملا راهنمایی کند.
- علائم نگارشی و اصلاحات پایانی، کار دانشجویان را کنترل کند.
- صورت جلسه روز دفاع از پایان نامه، به وسیله استاد راهنما تایید و امضاء میشود.
نحوه انتخاب استاد راهنما
- باید استادی به عنوان استاد راهنما انتخاب شود که، عضو هیئت علمی دانشگاه باشد.
- تعداد پایان نامه های موفق استاد مورد نظر را بپرسید و برخی از آنها را مطالعه کنید.
- بررسی کنید که، استاد راهنمای انتخابی چه مقدار در دسترس دانشجویان پایان نامه، خود است. بر اساس آن اولویت بندی کنید.
سعی کنید استاد راهنمایی انتخاب کنید که، در شهر شما زندگی کنند. به این ترتیب هر زمان که با مشکلی رو به رو شوید. یا نیاز به هم فکری داشته باشید. میتوانید با او ملاقات داشته باشید. استادانی که در شهر دیگری زندگی میکنند و در دانشگاه شما تدریس میکنند. نمیتوانند هر زمان شما نیاز دارید با شما ملاقات کنند.
- بررسی های مربوط به انتخاب استاد راهنما را قبل از انتخاب واحدهای پایان نامه، انجام دهید. زیرا استادان راهنما، محدودیت انتخاب دانشجو دارند. و البته استادان موفق ممکن است به سرعت ظرفیت پذیرش شان پر شود.
- پس از انتخاب استاد راهنما، باید توسط گروه تخصصی شما تایید گردد.
- استادان متخصص در حوزه موضوع انتخابی خود را مد نظر داشته باشید. توجه داشته باشید که استاد راهنما در خصوص، مسائل کاملا تخصصی باید شما را راهنمایی کند. پس استاد متخصص انتخاب کنید.
استاد راهنما اگر در زمینه موضوع پایان نامه شما، تخصص نداشته باشد. مجبور میشوید تمام کار پایان نامه را خودتان و با مشاور های بیرونی جلو ببرید. به همین دلیل ممکن است نتوانید زمان را مدیریت کنید. پس به این نکته بسیار اهمیت دهید.
- استاد راهنما باید بتواند شما را در روش تحقیق آگاه کند. همچنین در انجام تمام فصل های پایان نامه، شما را راهنمایی کند.
توجه داشته باشید که، استاد راهنمایی با مشخصات بالا، میتواند به شما در انجام پایان نامه کمک کند. تا زود تر و با کیفیت بالاتری پایان نامه خود را انجام و ارائه دهید.
- به این فکر نکنید که استاد راهنما، چقدر در انجام پایان نامه سخت گیری میکند. مطمئن باشید استادان سخت گیر، نتیجه را در نظر گرفته اند. سخت گیری آنها برای رسیدن به نتیجه بهتر است. شاید دلتان بخواهد در طول انجام پروژه پایان نامه، کسی به شما سخت نگیرد و هر کاری کردید تایید کند. اما همین امر موجب میشود در زمان ارائه پایان نامه، هیأت داوران از بیشتر پایان نامه شما، ایراد پیدا کنند.
- انسان ها با داشتن اعتماد به نفس، از پس هر کاری بر می آیند. استاد راهنمایی انتخاب کنید که به شما اعتماد به نفس بدهد. البته منظور تعریف الکی و بیان نکردن ایراد ها نیست. بلکه گفتن قابلیت و نکات مثبت خود شماست. انجام پایان نامه، در کنار این استادان به شما کمک میکند تا با علاقه و پشت کار بیشتری، کارهای پایان نامه خود را جلو ببرید.
تغییر استاد راهنما
اگر به هر دلیلی به این مطالب توجه نداشتید یا اشتباه برداشت کردید و استاد راهنما انتخاب کردید. میتوانید استاد راهنمای خود را تغییر دهید. اما بهتر است قبل از اقدام تمام جوانب را بسنجید و با دیگر استادان مشورت کنید. البته برای این کار باید، مراحل اداری طی کنید. فرم پر کنید و علت درخواست این تغییر را مشخص کنید.
قبل از درخواست تغییر استاد راهنما، استاد جایگزین را انتخاب کنید. البته جایگزینی استاد راهنما در طول انجام پایان نامه زمان نسبتا زیادی طول میکشد.
مکاتبات تحویلی به استاد راهنما، قبل از ارائه پایان نامه
در کنار انجام پایان نامه، نیاز است که دانشجو برخی چیز ها را به طور مکتوب به استاد راهنما ارائه دهد. مانند گزارش کار دانشجو در طول مدت انجام پایان نامه و… شاید این نوع کارها به طور مستقیم در روز ارائه وجود نداشته باشد. اما هیأت داوران با توجه به گزارشات استاد راهنما از روند کار دانشجو، این نوع کارها را برای نمره دهی در نظر میگیرند.