تماس: 09353132500

استاد راهنما

سپتامبر 01, 2019 (0) نظر , , , , , , , , ,

استاد راهنما

استاد راهنما

استاد راهنما :

اولین مرحله بعد از اینکه دانشجو تصمیم به انجام پایان نامه میگیرد انتخاب استاد راهنماست.در ابتدا تعریفی از استاد راهنما ارائه میدیم تا اشنایی نسبی صورت بگیرد و بعد به شرح وظایف میپردازیم.

استاد راهنما یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه است که به پیشنهاد معاونت آموزشی دانشکده و حکم رئیس دانشکده، مسئولیت هدایت تحصیلی و راهنمایی دانشجویان در مقاطع تحصیلی مختلف را در زمینه مشکلات، آموزشی پژوهشی و فردی برعهده می‌گیرد.

وظایف استاد راهنما

هر استاد راهنما وظایفی بر عهده دارد که در زیر به برخی از وظایف اشاره میکنیم

۱ . راهنمایی دانشجو در انتخاب و برنامه ریزی یک عنوان پژوهش که می تواند با موفقیت در زمان مورد انتظار برای رشته مربوطه خاتمه یابد

۲ . راهنمایی در زمینه ماهیت پژوهش و استانداردهای مورد انتظار، شامل برنامه ریزی برنامه پژوهش، منابع و متون، ملزومات مرتبط با ایمنی و سلامتی (به ویژه برای فعالیت های میدانی و آزمایشگاهی)، قوانین اخلاقی مربوطه و نیازهای احتمالی برای تایید توسط کمیته اخلاق دانشگاه، حضور مطلوب در کلاس و راهنمایی (یا هماهنگی برای راهنمایی) در تکنیک های مورد نیاز

۳ . نظارت به آموزش نگارش پروپوزال و گزارش های پیشرفت

۴٫تنظیم کردن یک برنامه زمانی واقع گرایانه برای تکمیل مراحل مختلف برنامه

و همچنین :

۵ . برگزاری جلسات منظم رسمی با دانشجو برای کنترل دقیق پیشرفت. فواصل زمانی این جلسات باید با دانشجو مورد بحث قرار گیرد و به عنوان «توافق نظارت» اعلام شود.

۶ . در دسترس بودن برای راهنمایی کردن و فیدبک دادن

۷ . درخواست کار مکتوب از دانشجو، (در صورت مناسب بودن) تا اطمینان حاصل شود که دانشجو در زمان بندی توافق شده فعالیت می نماید و استرداد سریع آن همراه با نقد سودمند

۸ . هماهنگ نمودن فعالیت های سایر اعضای گروه نظارت و اطمینان یافتن از این که نظرات آنها در حین پیشرفت کار در فواصل زمانی منظم به نحو مناسبی به دانشجو می رسد

۹ . آگاه نمودن دانشجو به صورت کتبی، در صورتی که کار دانشجو ناکافی است و راهنمایی در مورد آنچه که باید انجام شود. هر گونه مشکل ادامه دار باید به رئیس دپارتمان یا دانشکده گزارش گردد.

مطب پیشنهادی :  انجام پایان نامه دکترا مهندسی مرتع **09353132500**

۱۰٫ کمک و هدایت دانشجو در تدوین مقاله استخراج شده از پایان نامه

۱۱ . توجیه دانشجو از نظر روند ارزشیابی پایاننامه

۱۲ . شرکت در جلسه دفاع از پایان نامه

۱۳٫تصحیح نهایی طرح پژوهشی با توجه به نظرات پیشنهادی ، رعایت آئین نگارش و ارائه تائیدیه به دانشجو

۱۴٫  نوشتن صورت جلسه در جلسه دفاع از طرح

تعامل با استادراهنما

دانشــجویان در اجرای پژوهش خود و تدوین پایان نامه از راهنمایی اســتاد راهنما و مشــاورٔ، استاد مشــاور بهره مند می شوند. این وظیفه دانشجوست که با تدبیری منطقی بیشترین بهره را از دانش استادان راهنما و مشاور ببرد. یکی از مشکلات رایج در این تعامل عدم وجود تعریفی مشــخص از هدایت و مشاورۀ پایان نامه اســت. به بیان دیگر، ممکن است برخی از دانشجویان تعریف واقع بینانه ای از نقش استاد راهنما و مشــاور نداشته باشــند.

هدایت پایان نامه از سوی استاد راهنما الزاما به معنای حضور مستمر وگام به گام اودرتمام جزیٔیات و تمام مراحل تحقیق نیســت، بلکه اســتاد راهنما باید دانشــجو را به مسیر درســت پژوهش هدایت کند و او را از حرکت در مسیر اشتباه بازدارد. وظیفه دیگر استاد راهنما و مشاور طرح سؤالاتی است که ذهن دانشجو را به تکاپو و جنب وجوش بیشتر و مطالعه و در منابع ترغیب کند

نحوه انتخاب استادراهنما

در پایان‎نامه‎های کارشناسی‎ارشد وجود یک استاد راهنما ضروری و وجود استاد مشاور الزامی نمی‎باشد. در مواردی که اجرای پایان‎نامه دانشجو نیاز به استفاده از امکانات سایر موسسات و مراکز تحقیقاتی خارج از واحد دانشگاهی را داشته باشد با پیشنهاد استاد راهنما و تأیید شورای تخصصی گروه انتخاب یک مشاور بلامانع است.

  • تا حد امکان می‎بایست استاد راهنما از اعضاء هیات علمی واحد انتخاب گردد. اولویت‎بندی نحوه همکـاری استادان در پایان‎نامه‎های کارشناسی‎ارشد به ترتیب با اعضاء تمـــام وقت، نیمه وقت و سپس مدعو می باشد. دانشجو قبل از هماهنگی با استادان راهنما و مشاور موظف است از تعداد پایان‎نامه‎های در دست راهنمایی و مشاوره ایشان اطلاع حاصل نماید و همچنین اساتید راهنما و مشاور نیز موظف هستند قبل از تائید به سقف پذیرش خود توجه نموده و در صورت تکمیل بودن ظرفیت پذیرش، از ارسال پروپوزال و فرستادن دانشجو به حوزه معاونت پژوهشی و یا در نوبت قرار دادن و ایجاد وقفه در کار دانشجو جداً پرهیز نمایند.
مطب پیشنهادی :  اصول طراحی پرسشنامه چیست

شرایط تغییر استاد راهنما

تغییر استاد راهنما به علت بازنشستگی یا تغییر شغل امری عادی قلمداد می شود. با این حال تغییر استاد راهنما  به علت کدورت روابط بین فرد و استاد راهنما بسیار نادر است. شما باید رابطه مثبت و صادقانه ای با استاد خود داشته باشید. شناسایی مشکلات بالقوه امری مهم تلقی می شود.

اگر شما تصمیم به تغییر استاد راهنما دارید از طرف دانشگاه باید یک فرایند اداری طی شود. اما قبل از شروع فرایند باید به طور جدی  فکر کنید. ابتدا نظرات همکاران و مربیان بپرسید. عوامل دیگری مانند منابع بودجه در نظر گرفته خواهد شد.

شما باید استاد جایگزین پیدا کنید. استاد راهنمای جدید باید نسبت به موضوع مورد مطالعه اشراف کامل  داشته باشد. روند تغییر سریع نیست. ممکن است گروه یا شخص سومی در مورد بروز اختلاف احتمالی شما و استاد راهنمای جدید وارد عمل شود. باید توجه نمود که فرایند تغییر استاد راهنما امری آسان نمی باشد.

الو تز برندی متفاوت در خدمات پایان نامه و مشاوره پروپوزال با همکاری اساتید برجسته ایران

مشاوره پروپوزال دکتری و مشاوره پروپوزال ارشد و مشاوره انجام پایان نامه ارشد و مشاوره انجام پایان نامه دکتری

 

نظر (0)



Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.