تماس: 09353132500

بهترین نرم‌ افزارهای بررسی سرقت ادبی معرفی و مقایسه آن ها

دسامبر 08, 2020 (0) نظر , , , , , , ,

بهترین نرم‌ افزارهای بررسی سرقت ادبی معرفی و مقایسه آن ها

سرقت ادبی یا پلاجیاریسم (plagiarism)از آن دسته موضوعات جنجال‌برانگیز در دنیای تولید محتواست.

احتمالا از روی واژه‌های این عبارت حدس می‌زنید که منظور از سرقت ادبی چیست: دزدیدن اثری که دیگری نوشته و خلق کرده است.

البته سرقت ادبی فقط به محتوای ادبی مرتبط نمی‌شود و حیطه‌های دیگر را هم در برمی‌گیرد، به‌طور کلی به تمام انواع محتوایی مربوط است که از سوی شخصی دیگر نگارش می‌شود اما دیگران با برداشتن بخش‌هایی از آن یا تصرف در محتوای مذکور مدعی می‌شوند که محتوا، اثر خودشان است.

این امر در دنیای مقاله‌نویسی علمی بسیار به چشم می‌خورد. موارد متعددی وجود دارد که از آثار و نوشته‌های علمی دیگران در یک مقاله علمی استفاده می‌شود.

ژورنال‌های مختلف سعی می‌کنند که با ابزارهای گوناگون اقدام به تشخیص سرقت ادبی کنند و نگذارند که حق کسی در این زمینه ضایع شود. علاوه بر دنیای مقالات علمی و ژورنال‌های رنگارنگ تخصصی، در هر رشته و زمینه دیگری هم امکان رخ‌دادن سرقت ادبی وجود دارد. استفاده از آثار دیگران خواه کتاب باشد، مقاله علمی، ادبی، ویدیو، صوت خواه هرچیز دیگر باعث می‌شود که به سرقت ادبی متهم شوید.

البته این فرایند همیشه خودخواسته نیست و در واقع، کسی که به سرقت ادبی یا پلاجیاریزم متهم می‌شود، لزوما از روی نیت منفی دست به این کار نزده است. مصادیق زیادی برای متهم‌شدن به سرقت ادبی وجود دارد.

گاهی افراد به شکل ناخواسته و از طریق استناددهی اشتباه یا ذکرنکردن منابع در مظان اتهام قرار می‌گیرند. یکی از روش‌هایی که به افراد به‌ویژه به دانشجویان و کسانی که مقاله یا محتوای علمی تولید می‌کنند، کمک می‌نماید تا آثارشان از سرقت ادبی پاک شود، استفاده از نرم‌افزارهای مختلفی است که در این زمینه طراحی و تولید شده‌اند. در ادامه درباره این موضوع بیشتر خواهید خواند و با انواع نرم افزارهای سرقت ادبی آشنا خواهید شد.

نرم‌افزارهای سرقت ادبی چه می‌کنند؟

نرم‌افزارهایی برای بررسی و تشخیص سرقت ادبی وجود دارند که با رصد و جست‌وجو در هر متن متوجه می‌شوند که کدام بخش‌های آن از منبعی دیگر کپی‌برداری شده است.

این نرم‌افزارها دارای پایگاه‌های داده‌ای هستند که می‌توانند با مقایسه یک متن و آثار موجود در پایگاه خود به شباهت‌ها میان آن متن و گزینه‌های دیگر پی ببرند. بدیهی است که هرچقدر، پایگاه داده این نرم‌افزارها غنی‌تر باشد، صحت بررسی سرقت ادبی انجام‌گرفته از سوی آنها هم قابل‌قبول‌تر خواهد بود. نرم‌افزارهای سرقت ادبی در قالب رایگان و غیررایگان و آنلاین یا آفلاین فعالیت می‌کنند. اجازه بدهید که هر یک از این موارد را در ادامه شرح بدهیم:

نرم‌افزارهای سرقت ادبی آنلاین

گفتیم که به کمک نرم‌افزارهای سرقت ادبی مشخص می‌شود که کدام بخش‌های یک اثر شبیه آثاری است که قبل از آن تولید شده‌اند. برخی نرم‌افزارها به شکل آنلاین فعالیت می‌کنند و در واقع، زمانی که متنی به آنها سپرده می‌شود، با بررسی پایگاه‌ داده‌ای درونی‌شان یا بررسی محتوایی که شباهت‌هایی با متن در سطح اینترنت دارد، اقدام به بررسی شباهت‌ها می‌کنند.

برای استفاده از این دست از نرم‌افزارها باید آنلاین باشید. این موارد می‌توانند با جست‌وجویی که در سطح اینترنت انجام می‌دهند، به‌طور دقیق و گسترده سرقت ادبی را در هر اثر شناسایی کنند.

نرم‌افزارهای سرقت ادبی آفلاین

نوع دیگری از نرم‌افزارهای سرقت ادبی وجود دارد که به طور آفلاین فعالیت می‌کنند. یعنی برای استفاده از آنها نیازی به اتصال به اینترنت ندارید و دارای پایگاه داده‌ای درونی هستند که با سپردن هر متن به آن، شروع به مقایسه شباهت‌ها میان داده‌های درونی‌شان با متن شما می‌کنند.

این نرم‌افزارها می‌توانند غنی باشند و مفید واقع شوند اما چنانچه دسترسی به اینترنت هم داشته باشند و بتوانند محتوای وسیع‌تری را با هر متن مقایسه کنند، قطعا کارایی بیشتری خواهند داشت.

نرم‌افزارهای رایگان بررسی سرقت ادبی

در میان نرم‌افزارهای سرقت ادبی تعدادی خدمات رایگان در اختیار کاربران قرار می‌دهند. برخی هم خدمات‌شان را در قالب رایگان با سرویس‌های کمتر و غیررایگان با سرویس‌های تکمیلی ارائه می‌کنند.

بدیهی است که نرم‌افزارهای غیررایگان دقیق‌ترند و به‌واسطه هزینه‌ای که دریافت می‌کنند، خدمات کامل‌تری ارائه می‌دهند. این نکته را هم باید بدانید که برخی از نرم‌افزارهای رایگان متن و محتوایی را که به آن می‌سپارید در خود بی‌اجازه ذخیره می‌کنند و پایگاه داده‌شان را به این شیوه پُر و غنی می‌سازند.

به‌طور کلی هم پایگاه داده‌شان پر از آثار تصادفی و نه‌چندان دقیق است و نمی‌توان به نتایجی که ارائه می‌کنند، دقیق و بااطمینان اعتماد کرد. پس یادتان باشد که منبع داده و جست‌وجوی نرم‌افزارها و برنامه‌های شناسایی سرقت ادبی مهم هستند و ضمنا نباید محتوایی که به آنها وارد می‌کنید، بدون اجازه در پایگاه‌شان ذخیره کنند. در این صورت، امنیت اطلاعات‌تان به خطر می‌افتد.

نرم‌افزارهای غیررایگان تشخیص سرقت ادبی

نرم‌افزارهای غیررایگان برای ارائه خدمات‌شان از کاربران هزینه دریافت می‌کنند. معمولا هزینه‌ای که می‌پردازید، ارزش نتیجه‌ای را دارد که دریافت می‌کنید. البته بیشتر نرم‌افزارهای پولی دارای نسخه‌های رایگان هم هستند که تاحدودی همان ساختار و کیفیت نسخه‌های پولی را دارند.

باوجود نکاتی که تا به اینجا مطرح شد، حتما دریافتید که نرم‌افزارهای سرقت ادبی آنلاینی که به شکل آفلاین هم قابل‌دسترسی‌اند، پایگاه داده‌ای غنی دارند و به شکل پولی خدمات‌شان را ارائه می‌کنند، معمولا قابل‌اعتمادتر هستند. البته در میان گزینه‌های دیگر هم می‌توان موارد مناسبی پیدا کرد. در ادامه از تعدادی نرم‌افزار سرقت ادبی مشهور برایتان خواهیم گفت.

۱- گرامرلی (Grammarly)

گرامرلی از آن نرم‌افزارهای معروفی است که برای ویرایش و بررسی اشتباهات متنی و دستوری از آن استفاده می‌شود اما ضمن ارائه این خدمات، مجهز به بخش دیگری هم برای بررسی سرقت ادبی است.

شیوه کارکردن با این نرم‌افزار برای رصد سرقت‌های احتمالی بسیار ساده است. برای این کار باید بخشی از متن را کپی و داخل فضای نرم‌افزار پِیست کنید. بعد از چند دقیقه، نتیجه به شما گزارش خواهد شد. بخش‌های مشکوکی که از سوی گرمرلی یافت می‌شود با رنگ سبز به نمایش درمی‌آید و به شما کمک می‌شود تا به‌سادگی به سراغ آن قسمت‌ها بروید و رفع سرقت ادبی را برای‌شان انجام بدهید.

مزایا

  • طراحی ساختار نرم‌ُافزار بسیار مطلوب است و هر کاربری با هر میزان از دانش فنی و رایانه‌ای به‌سادگی می‌تواند از آن استفاده کند.
  • محدودیتی از نظر تعداد واژه در این پلت‌فرم وجود ندارد. یعنی می‌توانید هر چقدر از متن‌تان را به آن وارد کنید و ببینید که کدام بخش‌هایش مشمول سرقت ادبی می‌شوند.
  • گرمرلی با برنامه وُرد (word) هم‌خوانی دارد و خیلی‌ساده می‌توانید متن‌تان را از ورد داخل گرمرلی کپی کنید.
  • در این نرم‌افزار علاوه بر اینکه سرقت ادبی محرز می‌گردد، به‌ شما پیشنهاداتی درباره اصلاح متن هم داده می‌شود.

معایب

  • برای استفاده از خدمات شناسایی سرقت ادبی این نرم‌افزار باید نسخه پولی‌اش را دریافت کنید.
  • پیشنهاداتی که از سوی گرمرلی برای رفع سرقت ادبی مطرح می‌شود، همیشه درست نیست.

۲- کیوتکست (QueText)

کیوتکست یکی از ساده‌ترین نرم‌افزارهای شناسایی سرقت ادبی است. کارکردن با آن هم اصلا سخت نیست. این برنامه روی مرورگرتان اجرا می‌شود و برای اجرایش باید به سایت آن بروید و بعد به‌سادگی با کپی-پیست‌کردن متن موردنظرتان منتظر مشخص‌شدن بخش‌های مشکوک به سرقت ادبی باشید.

هیچ دکمه و گزینه گیج‌کننده‌ای در این برنامه وجود ندارد و همه‌چیز می‌تواند به‌سادگی پیش برود. بخش‌های مشکوک هم به شکل هایلایت‌شده در کیوتکست به شما نشان داده می‌شوند.

مزایا

  • طراحی این برنامه بسیار ساده است و هر کاربری می‌تواند به‌راحتی با آن کار کند.
  • میزان دقت و صحتی که در شناسایی سرقت ادبی صورت می‌گیرد در این برنامه بالاست.
  • هر کاربر می‌تواند ۵ بار در ماه بدون پرداخت هزینه با این نرم‌افزار کار کند.
  • بعد از شناسایی بخش‌های مشکوک به سرقت، کیوتکست پیشنهاداتی هم برای رفع آن ارائه می‌کند.

معایب

  • اگر بخواهید بیش از ۵ بار در ماه از این نرم‌افزار استفاده کنید، باید هزینه‌اش را بپردازید.
  • تعداد واژه‌هایی که به‌طور رایگان در هر بار استفاده از این برنامه وارد نرم‌افزار می‌کنید، فقط ۵۰۰ عدد است.
  • توصیه و پیشنهادی مبتنی بر بهبود املا و درست‌نویسی در متن به کاربر داده نمی‌شود.
مطب پیشنهادی :  رساله دکتری را چگونه بنویسیم ؟

۳- داپلی‌چکر (DupliChecker)

داپلی‌چکر هم ساختاری شبیه کیوتکست دارد. برای استفاده از آن کافی است به سایتش مراجعه کنید و متن‌تان را داخل بخشی مشخص قرار بدهید تا بررسی‌های لازم صورت بگیرد. البته شاید در مقایسه با کیوتکست این برنامه کارایی لازم و دقت کافی را نداشته باشد اما برتری آن نسبت به موارد دیگر در این است که می‌توانید در هر بار بررسی، حدود ۱۰۰۰ واژه را رصد کنید. البته مقالات دانشگاهی و علمی معمولا بسیار بیشتر از ۱۰۰۰ کلمه هستند اما در هر حال، این رقم نسبت به کیوتکست بالاتر است و امتیازی برای برنامه داپلی‌چکر در مقایسه با برنامه‌های محدودتر به شمار می‌رود.

مزایا

  • کسانی که در سایت داپلی‌چکر ثبت‌نام کنند، ۵۰ بار اجازه استفاده رایگان از خدماتش خواهند داشت و کسانی که ثبت‌نام نکرده‌اند هم می‌توانند یک‌بار از آن به‌رایگان بهره ببرند.
  • گزارشی که از سرقت ادبی موجود در متن از سوی نرم‌افزار تولید می‌شود، قابلیت دانلودکردن دارد.
  • دقت و صحت بررسی‌های این نرم‌افزار شاید در مقایسه با نمونه‌های دیگر مانند کیوتکست کمتر باشد اما همچنان قابل‌اعتماد است.

معایب

  • محدودیت واژه‌هایی که در هر نوبت از بررسی متن وجود دارد، عیب به شمار می‌رود.
  • کارکردن به این نرم‌افزار چندان سخت نیست اما پیچیدگی‌هایی در مسیر کار وجود دارد.
  • وجود تبلیغات مختلف در صفحه عملیات باعث می‌شود که تجربه چندان لذت‌بخشی برای مشتریان شکل نگیرد.

۴- پلاجیوم (Plagium)

پلاجیوم هم یکی دیگر از برنامه‌های شناسایی سرقت ادبی است که به شما اجازه می‌دهد از طریق وبسایت متن خود را بررسی کنید. این نرم‌افزار نسبتا ارزان است. برای استفاده از آن باید مبلغی را ماهیانه بپردازید. برای افرادی که می‌خواهند در ماه یک یا دو بار از خدمات سرقت ادبی استفاده کنند، پلاجیوم گزینه خوبی است. البته نرم‌افزارهای پولی برای ما که در ایران زندگی می‌کنیم، مشکلات و دردسرهایی دارند و سهولت کار با برنامه‌ای شبیه پلاجیوم برای ما نیست و بیشتر مزیتی برای کشورهای دیگر به‌شمار می‌رود. این نرم‌افزار نسخه رایگان هم دارد که فقط ۱۰۰۰ کلمه را با آن بررسی می‌کند.

مزایا

  • دسترسی به برنامه‌هایی که تحت وِب کار می‌کنند، بسیار ساده است.
  • سرعت تجزیه‌وتحلیل پلاجیوم بالاست و نرم‌افزاری سریع به‌حساب می‌آید.
  • مبلغی که برای استفاده از آن می‌پردازید، فقط یک دلار است.

معایب

  • امکان دانلود فایل بررسی سرقت ادبی فقط در صورتی وجود دارد که از نسخه پولی استفاده کرده باشید.
  • این برنامه مشخص نمی‌کند که کدام بخش‌های کارتان حاوی سرقت ادبی است و فقط درصد بخش‌های مشکوک را اطلاع می‌دهد.

۵- یونی‌چک (UniCheck)

یونی‌چک از نرم‌افزارهایی است که برای استفاده دانشجویان و اساتید طراحی شده است. این برنامه دقت و صحت بالایی نشان می‌دهد و برای استفاده از آن نیاز به پرداخت هزینه وجود دارد. یونی‌چک را می‌توان هم‌ردیف با گرمرلی در نظر گرفت. برای هر فایلی که در این برنامه بارگذاری می‌کنید، پرونده‌ای جداگانه تشکیل می‌شود و اطلاعات مرتبط با بررسی‌های سرقت ادبی در آن قرار می‌گیرد.

مزایا

  • طراحی این برنامه بسیار حرفه‌ای است.
  • برای شروع استفاده از یونی‌چک باید ۵ دلار بپردازید.

معایب

  • هزینه‌ای که باید بابت استفاده از این برنامه بپردازید، نسبتا زیاد است.
  • یونی‌چک مانند گرمرلی و نرم‌افزارهای دیگری که عنوان شد دارای بخش اصلاح گرامر و املا نیست.

۶- پرورایتینگ‌اِید (ProWritingAid)

این نرم‌افزار هم آنلاین است و یکی از بهترین‌های کشف سرقت ادبی به‌حساب می‌آید. پرورایتینگ‌اید به کاربران کمک می‌کند که سرقت ادبی را در متون مختلف شناسایی کنند. این نرم‌افزار هم مانند گرمرلی علاوه بر اینکه به کاربران نشان می‌دهد که در کدام بخش از کارشان سرقت ادبی وجود دارد، آنها را درباره درست‌نویسی از نظر املایی و دستوری هم راهنمایی می‌کند. حدود ۲۰ اشتباهی که از نظر املایی و دستوری می‌تواند در متن وجود داشته باشد، از سوی این برنامه شناسایی می‌شود.

مزایا

  • جزئی‌ترین بخش‌های متن که شائبه پلاجیاریزم دارند هم از سوی این نرم‌افزار دقیق مشخص می‌شود.
  • نرم‌افزار مذکور با گوگل‌داک هم‌خوانی دارد و می‌توانید محتوای موجود در آن را به‌سادگی به برنامه منتقل کنید.

معایب

  • شاید بتوان نقطه ضعف این برنامه را در طراحی گرافیکی‌ آن دانست. البته این موضوع در مقایسه با نرم‌افزار بسیار معتبری مانند گرمرلی به ذهن می‌آید. در مقایسه گرمرلی با پرورایتینگ‌اید می‌توان به این نتیجه رسید که گرمرلی بهتر است.

۷- وایت‌اسموک (Whitesmoke)

وایت‌اسموک هم یکی دیگر از نرم‌افزارهایی است که صحت و دقت بالایی در تشخیص سرقت ادبی دارد. این نرم‌افزار هم در کنار بررسی سرقت ادبی، خدمات ویرایش و اصلاح متن را انجام می‌دهد. میلیاردها صفحه موجود در سطح اینترنت از سوی وایت‌اسموک بررسی می‌شوند و پایگاه داده‌ای قوی برای شناسایی شباهت‌های هر متن با محتواهای دیگر دارد. در مقایسه با گرمرلی این نرم‌افزار هم در رده پایین‌تری قرار می‌گیرد اما کماکان از گزینه‌های مطلوب است.

مزایا

  • سطح جست‌وجوی وایت‌اسموک در اینترنت بسیار بالاست. یعنی صفحات متعددی از وِب را برای کشف شباهت میان متن ورودی برای بررسی و متون و محتوای موجود در سطح اینترنت جست‌وجو می‌کند.
  • برای مقالات تحقیقاتی می‌تواند گزینه بسیار مناسبی باشد تا محققان با ابعاد شباهت میان دستاوردهای خود و مقالات دیگر آشنا شوند.

معایب

  • واقعیت این است که وایت‌اسموک از گزینه‌های برتر در میان نرم‌افزارهای شناسایی سرقت ادبی است و شاید در مقایسه با گرمرلی کم بیاورد اما باز هم برای بررسی سرقت ادبی می‌توانید روی آن حساب کنید.

۸- پلاجیاریزم‌چک (PlagiarismCheck.org)

این نرم‌افزار هم برای کسانی مناسب است که نمی‌خواهند دچار سرقت ادبی ناخواسته شوند. به‌هر حال، گاهی استفاده از منابع مختلف برای تکمیل یک محتوا می‌تواند باعث بروز شباهت‌هایی با اصل یک نوشته شود. پس اگر می‌خواهید مقالات و محتوایی که تولید می‌کنید کاملا خالی از اتهام سرقت ادبی باشد از پلاجیاریزم‌چک استفاده کنید. این برنامه بعد از چک‌کردن مقاله‌ای که بارگذاری می‌کنید، اقدام به ارائه گزارش هم می‌کند.

مزایا

  • این برنامه فرمت‌های مختلفی از جمله وُرد، پی‌دی‌اف و… را می‌خواند و می‌توانید مستقیم فایل با فرمت‌های مختلف را در آن بارگذاری کنید.
  • نسخه رایگان نرم‌افزار پلاجیاریزم‌چک هم با امکاناتی کمتر نسبت به نسخه پولی وجود دارد که می‌توانید استفاده کنید.

معایب

  • بعد از اینکه از نسخه رایگان استفاده می‌کنید، تازه خبر اینکه باقی خدمات پولی است به شما داده می‌شود.
  • قیمت این نرم‌افزار اندک نیست و برای استفاده از خدماتش نیاز به پرداخت مبلغ قابل‌توجهی دارید.

۹- اسمال‌سئوتولز (SmallSEOTools)

اسمال‌سئوتولز از آن نرم‌افزارهای رایگانی است که قابلیت‌های متعددی دارد. در طی فرایند کپی-پِیستی ساده می‌توانید در عرض چند ثانیه اقدام به بررسی سرقت ادبی در متن خود کنید. بخش‌هایی از متن که در آنها سرقت ادبی وجود دارد هم به شکل قرمز هایلایت می‌شوند. این سایت از بهترین نرم‌افزارهای آنلاین برای سنجش سرقت ادبی خواهد بود.

مزایا

  • این برنامه طراحی  بسیار ساده‌ای دارد و در فضای آنلاین به‌طور رایگان در دسترس عموم است.
  • امکانات و ویژگی‌های متنوعی برای اسمال‌سئوتولز در نظر گرفته شده که برای تولیدکنندگان محتوا در سطح وب بسیار مفید است.
  • امکان بارگذاری فایل‌ها از دراپ‌باکس و گوگل‌درایو باعث می‌شود که این برنامه از بهترین‌ها در حوزه بررسی محتوا باشد.

معایب

  • این برنامه نسخه‌ای غیررایگان هم دارد که بسیار تکمیل‌تر از نسخه رایگانش است. البته نمی‌دانیم که این عیب است یا خیر؟

۱۰- کپی‌لیکس (Copyleaks)

به‌کمک کپی‌لیکس هم می‌توانید متوجه شوید که کدام بخش‌های کارتان قبلا در متنی دیگر استفاده شده است و هم می‌توانید از نقطه‌نظر کپی‌رایت یا حق مولف یک اثر را بررسی کنید و ببینید که اثر شما از سوی دیگران مورد سواستفاده قرار گرفته است یا خیر. یکی از نقاط قوت کپی‌لیکس وجود اپلیکیشن موبایلی آن است که استفاده از آن را در هر زمان و مکانی ساده می‌کند.

مزایا

  • امکان کشف سرقت ادبی برای محتوا با هر زبانی در کپی‌لیکس مقدور است.
  • این برنامه پایگاه داده بسیار قوی و گسترده‌ای دارد.
  • بخشی از خدمات این برنامه معطوف به کشف سرقت ادبی و حق مولف برای ناشران و آژانس‌های تولید محتواست.

معایب

  • در هر ماه فقط امکان استفاده رایگان از این برنامه برای ۲۵۰۰ کلمه وجود دارد.
  • برای استفاده از امکانات مختلف این نرم‌افزار و استفاده مداوم نیاز به ثبت‌نام و پرداخت هزینه دارید.

۱۱- وایپر (Viper)

وایپر هم سرقت ادبی را شناسایی می‌کند و حتی لینک مطلبی که مشابه متن‌تان است هم در اختیارتان می‌گذارد. البته وایپر بهترین گزینه‌ای نیست که می‌توانید به شکل آنلاین پیدا کنید و از آن برای کشف سرقت ادبی بهره ببرید اما کماکان از گزینه‌های مطلوب به شمار می‌رود.

مطب پیشنهادی :  پذیرش مقاله | با این ترفندهای ساده پذیرش مقاله بگیرید !

مزایا

  • منابع متنوعی از جمله کتاب‌ها، فایل‌های متنی و مجلات مختلف را برای بررسی سرقت ادبی و کشف شباهت جست‌وجو می‌کند.
  • هزینه استفاده از آن چندان زیاد نیست.

معایب

  • این نرم‌افزار مخصوص کسانی است که محتوای علمی تولید می‌کنند و برای بلاگرها یا ناشران آنلاین چندان کاربرد ندارد.

۱۲- چک‌فورپلاجیاریزم (CheckForPlagiarism)

این نرم‌افزار را تعدادی از متخصصان، دانشمندان علوم رایانه و افراد دانشگاهی طراحی کرده‌اند و دارای ویژگی‌های بسیار متنوعی برای کشف سرقت ادبی است. از همین روی، کاربردهای زیادی دارد و می‌توان روی آن، حسابی حساب کرد.

مزایا

  • این برنامه به زبان‌های انگلیسی، اسپانیایی، آلمانی، فرانسوی و ایتالیایی خدمات خود را ارائه می‌کند.
  • جست‌وجوها برای کشف سرقت ادبی در این برنامه از منابع متنوعی نظیر کتاب‌ها، مجله‌ها و ژونال‌های گوناگون صورت می‌گیرد.

معایب

  • این نرم‌افزار کاملا غیررایگان است و نسخه‌ای غیرپولی ندارد.

۱۳- کپی‌اسکیپ (Copyscape)

کپی‌اسکیپ به شما کمک می‌کند تا ببینید که محتوای بلاگ یا وبسایت‌تان کپی‌برداری شده یا خیر. این کار را هم در عرض چند ثانیه انجام می‌دهد. با واردکردن نشانی یک سایت  در کپی اسکیپ، به‌سادگی محتواهای مشابه موجود در سایت موردنظرتان به نمایش گذاشته می‌شوند.

تفاوت این برنامه با برنامه‌های دیگری که معمولا به کشف سرقت ادبی می‌پردازند در این است که به کمک کپی‌اسکیپ متوجه می‌شوید که چه کسانی از روی دست شما نوشته‌اند و سارقان ادبی محتوای‌تان چه سایت‌هایی بوده‌اند.

مزایا

  • طراحی این سایت بسیار جذاب است و کارکردن با آن اصلا سخت نیست.
  • امکان اتصال وردپرس به این سایت برای بررسی محتوا و کپی‌برداری‌ها وجود دارد.

معایب

  • برای سایت‌ها و بلاگ‌ها فقط کاربرد دارد و برای مسائلی مانند چک‌کردن سرقت ادبی مقالات علمی نمی‌توان از آن استفاده کرد.

۱۴- پلگ‌اسکن (PlagScan)

کارکردن با پلگ‌اسکن هم بسیار ساده است. برای سنجش سرقت ادبی در یک متن می‌توانید آن را از رایانه‌تان روی این برنامه بارگذاری کنید یا از روی دراپ‌باکس، گوگل‌درایو یا حتی به شکل کپی-پیست از خدمات این برنامه برای بررسی سرقت ادبی کمک بگیرید. نتیجه بررسی هم به شکل درصد وجود سرقت ادبی به شما نمایش داده می‌شود و فهرستی از منابعی که در آنها جست‌وجو برای کشف شباهت انجام شده هم به نمایش درمی‌آید.

البته این نرم‌افزار فقط تا ۲هزار کلمه رایگان است و برای بررسی تعداد کلماتی بیش از این باید مبالغی را پرداخت کنید. برای بررسی حدود ۲۰هزار کلمه مبلغی در حدود ۱۰ دلار نیاز است.

مزایا

  • دقت و صحت این برنامه مطلوب است.
  • کارکردن با پلگ‌اسکن سخت نیست.

معایب

  • بخش‌های مشکوک متن شناسایی نمی‌شود و فقط درصد سرقت ادبی موجود در متن اعلام می‌گردد.

۱۵- دی‌ام‌سی‌ای (DMCA)

این برنامه هم برای صاحبان وبلاگ‌ها و وبسایت‌ها مناسب است و به شما کمک می‌کند که محتواهای موجود در سطح اینترنت که از روی دست‌تان کپی‌برداری شده‌اند، به‌راحتی شناسایی نمایید. این برنامه در سطحی بسیار وسیع و گسترده اقدام به بررسی و مقایسه محتوای شما با موارد دیگر می‌کند و از همین روی است که نتایج بسیار قابل‌اعتمادی را در اختیار مخاطبان قرار می‌دهد. برای حفاظت از محتوای آنلاین خودتان می‌توانید روی دی‌ام‌سی‌ای حساب کنید.

مزایا

  • علاوه بر تشخیص سرقت‌هایی که از روی محتوایتان صورت گرفته، خدمات مختلفی مانند اضافه‌کردن واترمارک روی تصاویر موجود در سایت و بلاگ‌تان هم دارد و این واترمارک‌ها را در عرض چندثانیه بر روی همه محتوای تصویری‌تان اِعمال می‌کند.

معایب

  • نسخه رایگان این برنامه فقط ۲ بار قابل‌استفاده است و برای استفاده در دفعات بیشتر باید هزینه پرداخت کنید.

نرم‌افزارها و برنامه‌های دیگر برای بررسی سرقت ادبی

نرم‌افزارهای دیگری هم برای تشخیص سرقت ادبی محتوا وجود دارند که می‌توان نام‌های آنها را به خاطر سپرد:

  • داست‌بال(Dustball)
  • پلگ‌ترکر(Plagtracker)
  • پلاجیاریزما(Plagiarisma)
  • و… .

اما اجازه بدهید که شما را با یکی از مهم‌ترین و کاربردی‌ترین نرم‌افزارهای بررسی سرقت ادبی آشنا کنیم: آی‌تنتیکیت

نرم‌افزار شناسایی سرقت ادبی آی‌تنتیکیت (iThenticate)

برای کسانی که می‌خواهند از پاک‌بودن اثر خود از وجود سرقت ادبی در آن مطمئن شوند، استفاده از نرم‌افزار آی‌تنتیکیت توصیه می‌شود.

این برنامه از سوی دانشجویان و محققانی که می‌خواهند مقالات خود را به ژورنال‌های علمی معتبر ارسال کنند، به‌گستردگی استفاده می‌شود. مجلات بین‌المللی معتبر هم برای شناسایی سرقت ادبی در مقالاتی که به دست‌شان می‌رسد، معمولا از همین برنامه کمک می‌گیرند.

آی‌تنتیکیت می‌تواند با گشت‌وگذار در پایگاه داده بسیار قوی و غنی خود، میزان تشابهات میان بخش‌های مختلف یک مقاله با آثاری را شناسایی کند که پیش از آن منتشر شده‌اند. تقریبا تمام مقالات معتبری که در ژورنال‌های بین‌المللی و معروف به چاپ رسیده‌اند در پایگاه داده این نرم‌افزار موجود است. به همین دلیل، قبل از اینکه مقاله‌تان را در هر زمینه علمی و تخصصی به یک ژورنال ارسال کنید، باید به سراغ چنین برنامه‌ای بروید و مطمئن شوید که هیچ بخش و نقطه مشکوکی در آن وجود ندارد.

آی‌تنتیکت هم پایگاه داده درونی بسیار قوی و وسیعی دارد و هم در سطح اینترنت به جست‌وجو برای کشف متون و اطلاعات مشابه یک محتوا می‌پردازد. استفاده از این نرم‌افزار هم مستلزم پرداخت هزینه است. برای همین باید به‌دنبال راه و روشی باشید که از طریق آن می‌توانید از امکانات این برنامه استفاده کنید و در ضمن هزینه کمتری هم بپردازید. چنین چیزی ممکن است؟ بله در قسمت بعدی درباره استفاده و دسترسی به آی‌تنتیکیت برای‌تان می‌گوییم.

الو تز و استفاده از نرم‌افزار بررسی سرقت ادبی آی‌تنتیکیت

موسسه الو تز در زمینه خدمات ویرایش و ترجمه فعالیت می‌کند. این مجموعه خدمات بسیار متنوعی را در سطوح و شکل‌های گوناگون در اختیار مشتریان خود قرار می‌دهد.

یکی از خدمات ارزنده الو تز امکان استفاده از نرم‌افزار آی‌تنتیکیت است. به‌کمک این نرم‌افزار مقالات و محتوایی که قرار است در ژورنال‌های علمی معتبر و پلت‌فرم‌های بین‌المللی و معروف به چاپ و انتشار برسند، به‌خوبی بررسی می‌شوند و هرگونه شباهت و شبهه درباره سرقت ادبی در آنها کشف می‌شود.

اما چرا آی‌تنتیکیت بسیار ارزشمند و مهم است؟ دلیل همان پایگاه داده بسیار قوی آن است. زمانی که متنی را به این برنامه می‌سپارید، نرم‌افزار می‌تواند محتوای آن را با طیف عظیمی از متون دیگری که در پایگاه خود و همچنین در سطح اینترنت موجود است، مقایسه کند. پس زمانی که خبر از وجود شباهت و شبهه در متن می‌دهد، یعنی باید به حرفش تاحد زیادی استناد کنید.

در این صورت، مثلا قبل از ارسال مقاله‌تان به ژورنالی isi خیال‌تان از بابت اینکه در مظان اتهام سرقت ادبی قرار می‌گیرید یا خیر، کاملا راحت می‌شود. همان‌طور که پیش‌تر هم گفته شد، هزینه استفاده از چنین برنامه‌ای اندک نیست. به‌خصوص برای ما ایرانی‌ها که خرید به ارزهای خارجی برای‌مان دشوار است. اما موسسه الو تز به این نرم‌افزار و برنامه دسترسی دارد و با دریافت هزینه‌ای بسیار کمتر از زمانی که می‌خواهید به شکل انفرادی از آن استفاده کنید، کارتان را با آی‌تنتیکیت پیش می‌برد. پس این فکر که به‌جای مستقل عمل‌کردن، به الو تز کار و پروژه‌تان را برای شناسایی سرقت ادبی با آی‌تنتیکیت بسپارید، بسیار معقول به نظر می‌رسد.

در آخر

مقوله سرقت ادبی بسیار حساس و چالش‌برانگیز است و اگر در انتشار محتوا به آن دقت نداشته باشید، امکان دارد که متهم شوید و عواقب ناخوشایندی به سراغ‌تان بیاید. پس بهتر است که با آشنایی با مصادیق سرقت ادبی و دانستن راه‌های رهایی از آن، حرفه‌ای عمل کنید و خیالتان راحت باشد.

در این زمینه، موسسه الو تز‌ هم در کنارتان است تا بتوانید به‌سادگی از نرم‌افزارهای بررسی سرقت ادبی معروفی مانند آی‌تنتیکیت با هزینه‌ای بسیار معقول و در فرایندی بی‌دردسر بهره ببرید. البته نرم‌افزارهای مختلف و متنوعی برای شناسایی سرقت ادبی در هر متنی وجود دارند که آی‌تنتیکیت یکی از بهترین‌ها در میان آنهاست.

الو تز برندی متفاوت در خدمات پایان نامه و مشاوره پروپوزال با همکاری اساتید برجسته ایران

مشاوره پروپوزال دکتری و مشاوره پروپوزال ارشد و مشاوره انجام پایان نامه ارشد و مشاوره انجام پایان نامه دکتری

نظر (0)



Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.