تماس: 09353132500

ساختار و اجزای یک مقاله انگلیسی چیست ؟

دسامبر 08, 2020 (0) نظر

ساختار و اجزای یک مقاله انگلیسی چیست ؟

مقاله‌نویسی مهم است و باید آن را یاد بگیرید. مگر می‌شود دانشجویی زبده بود و شیوه نگارش مقالات را ندانست؟ مگر می‌شود قصد فعالیت حرفه‌ای در دنیای آکادمیک داشت و با اصول تولید محتوا در قالب مقاله آشنا نبود؟

مقاله‌نوشتن به شکل‌های مختلفی می‌تواند برای‌تان رتبه و رزومه‌ای پروپیمان درست کند. هم از نظر دریافت نمره در مقاطع تحصیلات تکمیلی و هم از نظر معرفی خود به جامعه علمی و هم از نقطه‌نظر روشی برای ابراز دستاوردهای تحقیقاتی، بهترین بستر است. پس باید به فکر کارکردن روی مهارت مقاله‌نویسی خود باشید.

اما برای ورود به این دنیا، نیاز است با اصول مقاله‌نویسی هم آشنایی پیدا کنید. مثلا لازم است بدانید که ساختار مقالات علمی باید چطور باشد و انواع مجلاتی که مقالات را به چاپ می‌رسانند دارای چه ویژگی‌هایی هستند و چه دسته‌بندی‌هایی دارند.

آگاهی از مسیر نگارش و چاپ مقالات می‌تواند کمک بزرگی به کسانی باشد که در شروع راه نگارش مقالات هستند.

ساختار مقالات علمی چگونه است؟

مقالات علمی دارای ساختاری هستند که باید آن را یاد بگیرید و در نگارش به کار ببرید. البته این موضوع را دقت کنید که مجله‌ای که قرار است، مقاله‌تان در آن به چاپ برسد هم نقش مهمی در چیدمان و شکل‌دهی به ساختار مقاله دارد.

به عبارت دقیق‌تر، درست است که مقالات علمی دارای بخش‌هایی مشخص هستند که همیشه باید در نگارش به آنها توجه و دقت کرد اما بعضی اصول مانند ذکر منابع، شیوه ارائه نمودارها و شکل‌ها و زیرنویس‌شان و البته رفرنس‌دهی در هر مجله‌ای قواعد خودش را دارد. پس باید بنا به اصول کلی مقاله‌نویسی و توجه‌کردن به قوانین مجلات، مقاله خود را آماده کنید.

اجازه بدهید در اینجا از تعدادی از قوانینی بگوییم که می‌توانند در مسیر نگارش مقاله به شما کمک کنند. یعنی ساختار کلی مقالات را شرح بدهیم. این ساختار فارغ از قوانینی است که احتمال دارد هر مجله برای چاپ مقاله‌تان در نظر بگیرید. یعنی امکان دارد، بعد از اینکه مقاله را به این فرمت نوشتید، نیاز به اعمال ریزه‌کاری‌هایی در فرمت مقاله باشد که از سوی مجله برای‌تان تعیین می‌گردد.

خب! به سراغ ساختار کلی مقالات علمی می‌رویم. هر مقاله دارای بخش‌های زیر است:

  • عنوان(title)؛ موضوع تحقیق و مقاله در این بخش به طرزی شفاف بیان می‌گردد.
  • نویسنده یا نویسنده‌ها(author)؛ نویسنده و همکاران او در نگارش مقاله معرفی می‌شوند. ضمن اینکه افیلیشن، مدرک تحصیلی و مرکز آموزشی فعالیت نویسندگان هم ذکر می‌شود.
  • چکیده(abstract)؛ خلاصه‌ای کامل از محتوای مقاله برای آگاه‌سازی مخاطب ارائه می‌شود.
  • کلید واژه‌ها(keywords)؛ کلمات مهم و مرتبط با مقاله قید می‌شوند تا یافتن اثر از سوی محققان دیگر ساده شود.
  • مقدمه(introduction)؛ در اینجا موضوع پژوهش و روش و ادبیات به‌کاررفته در مقاله عنوان می‌گردد.
  • بیان مساله(statement problem)؛ بیان چرایی مطرح‌کردن و پژوهش روی عنوان مقاله مطرح می‌شود.
  • تبیین اهداف(objectves and aims)؛ هدف از نگارش مقاله و تحقیق در این بخش بیان می‌شود.
  • پرسش‌های پژوهش(question research)؛ سوالات و فرضیات مقاله هم در این قسمت قرار می‌گیرند.
  • پیشینه پژوهش(literature review)؛ در پیشینه از کارهای قبلی حول موضوع مطروحه صحبت می‌شود.
  • روش‌شناسی(methodology)؛ روش پژوهش و دلایل انتخاب روش در این بخش ذکر می‌گردد.
  • ابزار پژوهش (tools research)؛ در این بخش گفته می‌شود که از چه ابزارهایی برای جمع‌آوری اطلاعات و تحلیل داده‌ها بهره‌برداری شده است.
  • یافته‌ها(results/findings)؛ نتایج تحقیق در این بخش به شکل توصیف یا تحلیل به نمایش گذاشته می‌شود.
  • بحث و نتیجه‌گیری(conclusion/discussion)؛ نتایج پژوهش تحلیل می‌شود و با نتایج تحقیقات دیگر مقایسه می‌گردد.
  • پیشنهادها (research further)؛ در این بخش نویسندگان در راستای پیشرفت موضوع پژوهش، پیشنهاداتی برای تداوم کارکردن روی موضوع به دیگران می‌دهند.
  • تقدیر و تشکر(acknowledgements)؛ از کسانی که در روند انجام تحقیق نقش داشته‌اند، تشکر می‌گردد.
  • منابع(references)؛ رفرنس‌ها یا همان منابع استفاده‌شده در جریان تحقیق در این بخش عنوان می‌شوند.
  • پیوست‌ها (appendixes)؛ پیوست‌ها حاوی توضیحات تکمیلی برای درک بهتر مخاطبان هستند.

بنا به اینکه نوع مقاله‌تان چیست هم ساختار آن دستخوش تغییراتی می‌شود. مثلا مقالات مروری، نظری، پژوهشی، نقد کتاب و… دارای خصوصیاتی مختص به خود هستند. بنابراین، احتمال دارد که نیاز نباشد، دقیقا براساس مدل بالا آنها را عنوان‌بندی کنید. اما نمونه‌ ساختاری که در چند خط قبل مطرح شد، نمونه‌ای کامل از ساختار مقاله‌ای است که مبتنی بر پژوهشی دست‌اول نگارش می‌شود.

ساختار و اجزای یک مقاله انگلیسی چیست ؟

ساختار و اجزای یک مقاله انگلیسی چیست ؟

ساختار و اجزای یک مقاله انگلیسی چیست ؟

معرفی انواع مجلات

مجلات مختلفی در حوزه‌های علمی گوناگون منتشر می‌شوند. این مجلات از نظر رتبه‌بندی و اعتبار با هم متفاوت‌ هستند و دسته‌بندی‌های گوناگونی هم برای‌شان در نظرگرفته می‌شود.

مجلات‌ خارجی

  • تامسون رویترز (مقالات ISI)
  • اسکوپوس (Scopus)
  • پایگاه استنادی جهان اسلام (Isc)
  • پاب‌مِد (Pubmed)
مطب پیشنهادی :  انجام پایان نامه دکترا مهندسی صنایع چوب صنایع سلولزی **09353132500**

مجلات داخلی

  • مجلات علمی-پژوهشی
  • مجلات علمی-تخصصی
  • مجلات علمی-ترویجی

مجلات خارجی که در بخش بالا عنوان شد، در واقع، مجلاتی هستند که در پایگاه‌هایی علمی پذیرفته و در نمایه‌های بین‌المللی و معروف رتبه‌بندی شده‌اند.

موسسات علمی مطرحی در دنیا وجود دارند که با راه‌اندازی پایگاه‌هایی، کار بررسی علمی مجلات مختلف را انجام می‌دهند و در صورت تطابق ویژگی‌های مجلات با معیارهای سخت‌گیرانه‌شان، آن مجلات را به پایگاه داده خود اضافه می‌کنند.

مجلاتی که در این پایگاه‌ها قرار می‌گیرند از اعتبار خوبی بهره‌مند می‌شوند و مقالات منتشرشده در آنها هم در معرض دید افراد بیشتری قرار می‌گیرد. مقالات این دسته از مجلات با عنوان نمایه یا همان پایگاه داده‌ای که مجله عضو آن شده، شناخته می‌شوند.

اجازه بدهید با یک مثال، این مقوله را روشن‌تر کنیم. مثلا موسسه تامسون رویترز از موسسات مطرح دنیاست که در زمینه فعالیت‌های علمی مشغول به کار است. بخشی از اقدامات این موسسه، راه‌اندازی پایگاهی است که در آن مجلات استانداردی که با شاخص‌های کیفی موسسه سازگارند، رتبه‌بندی و نمایه می‌شوند.

اگر مجله‌ای در میان مجلات موردقبول این موسسه تحت عنوان isi قرار بگیرد، به مجله isi معروف می‌شود و مقالاتی هم که در آن به چاپ می‌رسند، مقالات isi نام می‌گیرند. از این موسسات چند مورد دیگر هم وجود دارد که در بخش قبلی نام برده شدند: اسکوپوس، پاب‌مد (مختص موضوعات پزشکی)، isc. هر یک از این پایگاه‌ها یا نمایه‌ها دارای اعتبار زیادی هستند و وجودشان می‌تواند به رتبه‌بندی و شناخت ارزش و اعتبار مجلات و مقالات کمک کند.

زمانی که محققان و پژوهشگران به دنبال جست‌وجو در میان منابع مختلف حول موضوع موردنظرشان برای تحقیق هستند، به پایگاه‌های نام‌برده مراجعه می‌کنند و می‌توانند راحت‌تر، مقالات و مجلات ارزشمند را شناسایی نمایند. وجود این نمایه‌ها راه مناسبی برای معرفی پژوهش‌های مهم به دنیاست.

مجلات داخلی هم که در بخش دیگری از آنها یاد شد، دارای سه دسته‌بندی هستند: مجلات علمی-پژوهشی، مجلات علمی-تخصصی، مجلات علمی-ترویجی.

مجلات علمی-پژوهشی به انتشار مقالاتی می‌پردازند که در آنها موضوعی نو و جدید طرح شده و تحقیقات و پژوهش‌هایی از سوی نویسندگان صورت می‌گیرد. این دسته از مقالات و مجلات دارای ارزش خوبی هستند و در مصاحبه‌های دکتری و در رزومه افراد جایگاه خوبی دارند.

مجلات علمی-تخصصی هم مقالاتی هستند که در آنها با هدف اطلاع‌رسانی پیرامون موضوعی خاص، مقالاتی نگارش می‌شود. این دسته از مجلات و مقالات نمی‌توانند در رزومه افراد، نقش مهم و تعیین‌کننده‌ای داشته باشند. البته موجبات مشهورشدن نویسنده را در میان جامعه علمی رشته خودش فراهم می‌کنند ولی مانند مجلات و مقالات علمی-پژوهشی نیستند.

مجلات علمی-ترویجی هم درباره موضوعی تازه در یک زمینه علمی-تخصصی صحبت نمی‌کنند و مقالاتی هستند که بیشتر بر پایه مقالات دیگری که در حیطه‌ای خاص وجود دارد، اقدام به بررسی موضوعی علمی می‌کنند تا پیگیری آن موضوع و روند رسیدگی به آن برای مخاطبان ساده‌تر شود.

برای اینکه بتوانید مقالات خود را به درستی بنویسید و در مجلاتی مناسب به چاپ برسانید باید با دنیای مقاله‌نویسی آشنا باشید. یعنی باید ساختار مقالات را بدانید و انواع مجلات را بشناسید. در این صورت است که به موفقیت می‌رسید و امکان تولید محتوای مناسب برای‌تان به وجود می‌آید. در غیر این صورت، سردرگم و گیج خواهید شد و نمی‌دانید که باید چطور و چگونه وارد فرایند شوید.

مسیر مقاله‌نویسی

برای نگارش مقاله علاوه بر اینکه ساختار نوشتن را یاد می‌گیرید به مهارت‌های مختلف دیگری هم نیازمند خواهید بود. لازم است تا بدانید که در مسیر نگارش مقاله چه باید کرد. گاهی نیاز است تا از کمک‌های خارجی برای نگارش مقاله بهره ببرید.

اجازه بدهید که کمی دقیق‌تر این موضوع را واکاوی کنیم. خب! شما تصمیم گرفته‌اید که مقاله‌ای را نگارش کنید و نوع آن را هم مشخص کرده‌اید.

اگر قرار است که مقاله‌ای به زبان فارسی بنویسید، باید علاوه بر اینکه محتوای مناسبی تولید می‌کنید و ساختار مقاله را در نظر دارید، به نگارش صحیح و اصول ویرایش هم تسلط داشته باشید. چه بسیارند، مقالاتی که به خاطر نداشتن لحنی روان و مناسب از سوی مجلات در همان مرور اولیه از سوی سردبیر کنار گذاشته می‌شوند. پس باید کار خود را ویراستاری کنید.

برای ویرایش هم می‌توانید خودتان این کار را انجام بدهید یا اگر با قواعد کار آشنا نیستید به سراغ ویراستاران حرفه‌ای بروید. حال تصور کنید که می‌خواهید مقاله‌تان را به زبان انگلیسی بنویسید. در این صورت، نیاز به دانستن زبان انگلیسی دارید.

اگر نتوانید به درستی مقاله‌تان را به زبان انگلیسی بنویسید، مفاهیم و محتوای اثرتان به شکلی ناقص نوشته می‌شود و هیچ مجله‌ای هم حاضر به پذیرش مقاله نخواهد بود. در این صورت هم نیاز به کمک‌گرفتن از مترجمی خبره برای‌تان ضروری خواهد شد. مترجمی که علاوه بر تسلط به زبان انگلیسی از موضوع مقاله‌تان هم سردربیاورد.

باید به فکر این باشید که کار را به مترجمی بدهید که هم با مقاله‌نویسی علمی آشناست و هم در رشته‌ای مشابه با شما تحصیل کرده است. علاوه بر ترجمه به ویرایش تخصصی هم نیاز خواهید داشت. یعنی اگر می‌خواهید مقاله‌تان را به انگلیسی ترجمه کنید و به مجله‌ای معتبر ارسال نمایید باید به سراغ ویراستاری بروید که می‌تواند متن را دقیق و درست ویرایش نماید.

مطب پیشنهادی :  انجام پایان نامه دکترا مهندسی صنایع چوب بیولوژی و اناتومی **09353132500**

ویرایش انگلیسی فنون خاص خود را دارد. در این مسیر، نرم‌افزارهای متعددی مانند گرامرلی هم هستند که افراد متخصص با بهره‌بردن از آنها، کار ویرایش مقاله را به بهترین شکل ممکن انجام می‌دهند. ویرایش مقالات دارای ابعاد دیگری هم هست. مثلا کشف سرقت ادبی می‌تواند موضوع بسیار مهمی در فرایند نگارش مقالات و آماده‌سازی آنها برای ارسال به مجلات مختلف باشد.

سرقت ادبی یعنی اینکه خواسته یا ناخواسته، بخشی از مقاله‌تان مشابه مقالات دیگری باشد که قبلا منتشر شده‌اند. وجود چنین چیزی در اثر شما باعث می‌شود که خیلی سریع از سوی مجلات مختلف کنار زده شوید و شما را رد کنند. پس بهتر است که حواستان را جمع کنید و از نرم‌افزارهایی که در این حوزه وجود دارند، نهایت استفاده را برای شناسایی سرقت ادبی در مقاله‌تان ببرید.

اگر به آداب درست نقل‌قول‌کردن، استناددهی و قیدنمودن منابع آگاه باشید، دیگر اسیر بُهتان سرقت ادبی نخواهید شد. در هر حال، استفاده از نرم‌افزارهایی که شناسایی تشابهات مقاله‌تان با مقالات دیگر را انجام می‌دهند هم می‌تواند مفید واقع شود.

یکی از این نرم‌افزارهای آیتنتیکیت (iTenticate) است. این نرم‌افزار غیررایگان به بهترین شکل ممکن می‌تواند سرقت ادبی را در مقاله‌ها پیدا کند. استفاده از آن برای شما حدود ۱۰۰ دلار هزینه خواهد داشت. علاوه بر این نرم‌افزار، سایت‌ها و برنامه‌های دیگری هم هستند که می‌توانند به طور رایگان و آنلاین به کمک‌تان بیایند اما موضوع از این قرار است که کیفیت عملکردشان چندان خوب نیست. چرا؟ چون پایگاه قوی داده‌ای ندارند و مقالاتی که در کتابخانه‌شان ذخیره شده تا مقاله شما با آنها مقایسه شود، پرتعداد و معتبر نیستند.

ضمن اینکه بیشتر آنها، بدون اخذ اجازه از شما، اقدام به ذخیره نسخه‌ای از کارتان می‌کنند که همین موضوع، امنیت استفاده از آنها را بسیار پایین می‌آورد. پس همان‌طور که می‌بینید، مسیر نگارش مقالات بسیار پرپیچ و خم است. بعد از شناسایی سرقت ادبی در مقاله‌تان هم باید دست به بازنویسی یا پارافریز قسمت‌هایی از متن بزنید که مشابه مقالات دیگر است. با این کار، مقاله را از زیر سایه سرقت ادبی خارج می‌کنید.

الو تز و مقاله‌نویسی

الو تز موسسه‌ای فعال در حوزه ترجمه و ویرایش است. خدمات این موسسه بسیار متنوعند و می‌توانند به شما کمک کنند تا بی‌دردسرتر و بی‌دغدغه‌تر به امر مقاله‌نویسی مشغول شوید.

برای مثال، اگر می‌خواهید که امر ویرایش را برای نوشته‌های فارسی‌تان انجام بدهید، الو تز و کارشناسان خبره آن در خدمت‌تان خواهند بود. آنها هم به ویرایش و هم به اصول مقاله‌نویسی وارد هستند و می‌توانند کاری استاندارد برای‌تان آماده کنند.

اگر هم به دنبال ترجمه مقالات خود هستید باز هم مترجمانی خبره در الو تز مشغول به فعالیت هستند که در رشته‌های مختلف علمی تحصیل کرده‌اند. از همین رو، الو تز در ثبت هر پروژه، کار ترجمه را به مترجم مرتبط با همان رشته و زمینه علمی می‌سپارد.

ویرایش تخصصی و ویرایش نیتیو هم از دیگر خدمات ناب مجموعه الو تز هستند که طی آنها، مقالات انگلیسی مشتریان به‌دقت ویراستاری می‌شود. ویراستاران متخصص و هم‌رشته مشتریان برای ویرایش تخصصی و ویراستاران نیتیو از کشور کانادا برای خدمات ویرایش نیتیو، عهده‌دار رسیدگی به مقالات مختلف می‌شوند.

این را هم بدانید که ویراستاری نیتیو مقالات مشتریان همراه با ارائه گواهی ویرایش نیتیو به زبان انگلیسی است و امکان ارسال آن به مجلات مختلف وجود دارد. یعنی سردبیران و داوران مجلات خارجی، با دریافت چنین گواهی ویرایشی با اطمینان بیشتری از صحت نگارش و ویرایش مقاله‌تان روی آن حساب می‌کنند.

استفاده از انواع مختلف نرم‌افزارهای به‌روز مانند گرامرلی یا آیتنتیکیت هم از جمله اقداماتی است که موسسه الو تز برای ارائه خدمات خود به بهترین شکل ممکن از آنها استفاده می‌کند. به کمک کارشناسان خبره الو تز در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توانید به مقالات خود سروسامان بدهید.

کافی است که به وبسایت مجموعه نگاهی بیاندازید و از طریق روش‌های مختلف ارتباطی با کارشناسان در تماس قرار بگیرید. همه‌چیز به صورت آنلاین و غیرحضوری انجام می‌شود و از هر نقطه کشور و دنیا که باشید، الو تز در کنارتان خواهد بود. روی الو تز حساب کنید و نام آن را به خاطر بسپارید.

الو تز برندی متفاوت در خدمات پایان نامه و مشاوره پروپوزال با همکاری اساتید برجسته ایران

مشاوره پروپوزال دکتری و مشاوره پروپوزال ارشد و مشاوره انجام پایان نامه ارشد و مشاوره انجام پایان نامه دکتری

نظر (0)



Leave a Comment

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

*
*

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.