تماس: 09353132500

مقدمه و جمع بندی دو بخش مهم یک مقاله علمی هستند، بعنوان نویسنده مقاله باید این دو بخش را طوری تنظیم کنید که توجه خواننده را به خوبی به خود جذب کند. یک مقدمه خوب باید بتواند عنوان و موضوع مقاله شما را به خوبی شرح دهد و مشخص کند مقاله به روی چه موضوعی تمرکز دارد. در حقیقت، چند خط اول هر مقاله­ جاییست که خواننده را به دام می ندازد و موجب می­ شود او تا آخرین خط مقاله را بخواند. برای این که بتوانید مخاطب را به بهترین شکل به سمت خود و مقاله­ تان بکشاند باید نکاتی را در مقدمه مقاله رعایت کنید.

به اولین پاراگراف مقاله توجه کنید

اصطلاحی وجود دارد که می­ گوید اولین برخورد می­ تواند آخرین برخورد باشد! اولین پاراگراف مقاله نیز همینطور است.

این پاراگراف باید به قدری قدرتمند و جذاب نوشته شده باشد که مخاطب را مشتاق کند پاراگراف­ های بعدی را بخواند. معمولا موضوع اصلی مقاله در اولین پاراگراف طرح می ­شود. طرز نوشتن این موضوع باید طوری باشد که عمق مقاله و هنر نویسندگی ما را به خوبی نشان دهد.

یک اشتباه رایج در نگارش پاراگراف اول مقاله این است که به شکل کلیشه­ ای آن را آغاز کنیم. مقاله علمی ما یک انشای دوران مدرسه نیست که آن را خیلی ساده و با جملات کلیشه ای همانند”همانطور که می ­دانیم ….” آغاز کنیم.

طفره نروید

طفره رفتن در مقدمه باعث می­شود خواننده از خواندن آن خسته شود، خواننده می­خواهد سریع به اصل مطلب برسد بنابراین یک راست بروید سر اصل مطلب و پرداختن به حواشی و مواردی که جالب و ضروری نیست را کنار بگذارید. به طور کلی، هر حرفی که برای مخاطب مقاله علمی ما جدید، جذاب و ضروری نیست باید حذف شود.

سوال اصلی مقاله را مطرح کنید

مطرح شدن سوال اصل مقاله در صفحه اول و مقدمه آن کمک می­ کند خیلی سریع­تر به سراغ اصل مطلب بروید. معمولا این کار را در پاراگراف دوم مقدمه انجام می ­دهند. پاراگراف اول موضوع اصلی مقاله مطرح می ­شود و در پاراگراف دوم به این مساله که این مقاله به دنبال پاسخ دادن به چه سوالی است پرداخته می ­شود. بنابراین تمامی مقدمه چینی ­ها و داستان­ های اضافه و غیرمرتبط حذف شده و مخاطب سریع ­تر به هدف اصلی مقاله ما پی می ­برد.

با مقدمه برای مقاله ­تان بازاریابی کنید

بازاریابی یک هنر است و شما باید این هنر را در نوشتن یک مقدمه خوب برای مقاله ­تان انجام دهید. یعنی شما باید در مقدمه کاری کنید تا مخاطب مشتاق شود ادامه مقاله را بخواند. معمولا در مقدمه نیازی نیست که به یافته ­های کلیدی مقاله اشاره شود اما در برخی مواقع، مثلا در علوم انسانی، که مقالات طولانی ­تر هستند پیشنهاد می­­ شود در انتهای مقدمه دو یا سه مورد از مهم ­ترین دستاورد­های جدید و ارزشمند مقاله به صورت گذرا و بدون پرداختن به توضیحات اشاره شود.

آخرین پاراگراف مقدمه را با دقت بنویسید

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که در آخرین پاراگراف مقدمه چه باید نوشته شود؟ معمولا در این پاراگراف به ای نکه در ادامه مقاله چه مطالبی را با چه ترتیبی بیان خواهیم کرد اشاره می­ شود. مثلا این پاراگراف می­ تواند این گونه آغاز شود” در بخش بعدی به مرور مطالعات گذشته در زمینه … می­ پردازیم، سپس در بخش … به … اشاره می­ کنیم و در بخش چهارم به بیان یافته ­های تحقیق در مورد… می­ پردازیم”. باید دقت داشته باشید که تا حد امکان در این پاراگراف از مقدمه نیز از کلیشه­ ها دور بمانید، همچنین ساختار و محتوای بخش­ های بعدی مقاله را به صورت خلاصه اما مشخص بیان کنید.

چگونه بفهمیم مقدمه مقاله ما مناسب است؟

در مقدمه مقاله دو کار مهم باید انجام گرفته باشد تا مقدمه موفق و مناسب باشد. نخست اینکه هدف مقاله به طور دقیق و شفاف بیان شده باشد. و نکته دوم اینکه به طور قطعی و مستدل مشخص شود چرا این موضوعی که در مقاله می­ خواهیم بیان کنیم مهم بوده و در بین تحقیق­ های گذشته جایش خالیست.

تصور کنید قرار است در سه یا پنج جمله این دو مساله را برای مخاطبی که در حوزه تحقیقاتی شما کار می­ کند بیان کنید به طوری که او قانع شود. بنابراین اگر بعد از نوشتن مقدمه، برای مخاطب مساله ­ای مبهم باقی مانده باشد یا در مورد ضرورت تحقیق و پژوهش ما تردیدی داشته باشد، در نگارش مقدمه موفق نبوده ­ایم.

چند پیشنهاد برای بهتر نوشتن مقدمه مقاله

– اگرچه مقدمه اولین بخش از مقاله است اما لزوما در اولین قدم نوشته نمی ­شود. شما می ­توانید مقدمه را پس از تکمیل مقاله بنویسید. در هر حال اگر مقدمه را اول بنویسید در پایان کار نیاز به بازنویسی و اعمال تغییرات جزیی در آن خواهید داشت. در این مطلب، مراحل نوشتن مقاله را برای شما به صورت کامل شرح داه ایم.

– تعداد پاراگراف ­های مقدمه به نسبت کل مقاله متغییر است. مثلا ممکن است یک مقاله بیست صفحه ­ای به دو صفحه مقدمه نیاز داشته باشد در حالی که یک مقاله پنج صفحه­ ای فقط چند پاراگراف مقدمه لازم دارد.

– اشاره به آمار برای نشان دادن مشکلات جدی که در مقاله می­ خواهید بپردازید می ­تواند موثر باشد.

– در مقدمه می ­توانید نقل قولی از یک متخصص داشته باشید، اما حتما پیش از نقل قول کردن او را معرفی کنید.

– اشتباه و تصور نادرستی که درباره موضوع مقاله شما وجود دارد و شما با آن مخالف هستید را در مقدمه ذکر کنید.

– در مقالات فنی ­تر، جملات یا کلماتی که فکر می­ کنید ممکن است برای مخاطب شما ناآشنا باشد را برای بهتر متوجه شدن مقاله در مقدمه مشخص کنید.

– برای توضیح این کلمات از توضیحات درون لغت­نامه­ ها استفاده نکنید. سعی کنید تعریف اصطلاحات ساده ­تر و به زبان خودتان گفته شود.

– از تعاریف گسترده و عمومی ­تر بپرهیزید، بخصوص در مقاله ­ای که تخصصی­ تر نوشته می­ شود برای پر و بال دادن به موضوع، مقدمه آن را طوری ننویسید که از اصل موضوعی که در عنوان ذکر شده دور شود یا اصلا مرتبط نباشد. به طور کل پراکنده گویی نکنید و جملات را طوری پشت هم قرار دهید که ارتباط و اتصال آن­ ها مشخص باشد.

– به جزییاتی که قرار است در بدنه­ ی اصلی مقاله آورده شود در مقدمه نپردازید.

الو تز برندی متفاوت در خدمات پایان نامه و مشاوره پروپوزال با همکاری اساتید برجسته ایران

مشاوره پروپوزال دکتری و مشاوره پروپوزال ارشد و مشاوره انجام پایان نامه ارشد و مشاوره انجام پایان نامه دکتری

error: تلفن های تماس : 09353132500 و 09199631325 می باشد.